Een lekker wijntje van eigen fruit? De Kontichse Wijnmakersgilde biedt u die mogelijkheid. Al jaren
promoten we het maken van fruitwijn, en dit op een gezonde en
verantwoorde manier. Wanneer ? Elke maand wordt er voor de leden een bijeenkomst gehouden, steeds op de eerste donderdag van de maand,
om 20.00 uur in het Raak-lokaal.
Op deze bijeenkomsten bespreken we dan één of andere reeds gemaakte wijn, worden de resultaten
vergeleken van de wijnen die onze leden brouwen of worden thema's besproken die verband houden met
onze hobby of er nauw verband mee hebben. Activiteiten? Elke 3de donderdag van de maand om 19.00 uur wordt er gewerkt in de 'kelder' aan de gildewijnen.
Samen wordt er dan overgeheveld en gebotteld. Ook worden de wijnen geproefd, besproken en bijgewerkt.
Deze avonden zijn zeer leerzaam voor de iedere wijnmaker, en worden druk bijgewoond. Extra's? Jaarlijks, als er voldoende gegadigden zijn, richten wij zelfs een cursus in. In deze cursus, "zelf wijn maken
voor beginners" wordt de volledige evolutie besproken van vrucht tot drinkbare wijn. Tevens bespreken we
de werkmethoden, wijnziektes en het afwerken van de wijn. Meer info: stuur ons een mailtje op wijngilde.kontich@outlook.com