Kookclub Martinus



Het doel van de Kookclub is het beoefenen van de kookkunst in al zijn aspecten, op een zo breed mogelijke basis recepten uitproberen en bespreken, alsook de kennis op deze wijze vergaard ten dienste stellen van de leden en de RAAK in het bijzonder.
Dit alles in een kameraadschappelijke sfeer. 

Werking:
7 kookavonden per werkjaar komen we bij elkaar op de derde
vrijdag van de maand (uitgezonderd 3 avonden waar we onze dames uitnodigen, dit gebeurt op de zaterdag).
De leden, allen RAAK-leden (verplicht volgens de statuten) zijn verdeeld in diverse kookgroepen. Deze groepen stellen om beurt een menu samen. Zij begeleiden deze menu van aankoop tot het opdienen. Dit met de hulp van alle aanwezige leden. Zij zijn vrij wat betreft de keuze van het menu. Het aantal gangen speelt geen rol. Dit kan gaan van een eenvoudig éénpansgerecht tot een feestelijk 4-gangen menu. Het enige richtpunt is de prijs.
Tijdens de kookavonden waarop de dames zijn uitgenodigd zijn het de diverse groepen die elk 1 gerecht van het menu voor hun rekening nemen.
Andere activiteiten van onze kookclub:
Buiten deze 7 kookavonden staan we ook in voor het jaarlijkse solidariteitsinstuif, zo'n beetje ons geesteskind, een solidariteitsmaaltijd waarvan de opbrengst overgemaakt wordt aan diverse verenigingen uit de parochie.
Ook onderafdelingen doen regelmatig een beroep op ons voor diverse activiteiten en/of gebruik van materiaal.
Restaurantdag:
De jarenlang georganiseerde "Gastronomische avond" in maart is vervangen door een "Restaurantdag"
Dat zijn zowat in grote trekken de voornaamste activiteiten van de kookclub. Het enige nadeel van de kookclub is dat we beperkt zijn door de infrastructuur, zodat een omvangrijke groep niet doenbaar is.
Meer info:
klik op het logo van onze kookclub hierboven of stuur ons een mailtje.

Raak Martinus Kontich 1948 - Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.